Friss topikok

Linkblog

Archívum

A titkosított olajügyek feloldása jó néhány hétbe telhet Szilvásy szerint

2007.06.27. 14:00 bigfater

A titkosított olajügyek feloldása jó néhány hétbe telhet Szilvásy szerint

A titkosított olajügyek feloldásának felülvizsgálata "jó néhány hetet" igényel - mondta Szilvásy György a polgári titkosszolgálatokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán a TV2 reggeli műsorában.
2007.06.27 08:14 MTI

 

Hangsúlyozta, hogy sem Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek, sem a kormánypártok politikusainak nem érdeke, hogy ebben az ügyben politikai ok miatt tartsanak vissza információkat.

Szilvásy György elmondta, a titkosítást három évenként felülvizsgálják, a kérdés azonban az, hogy akkor, amikor titkosnak minősítették a szóban forgó iratokat, azt miért tették.

Konzervatívnak nevezte a jelenlegi minősítési gyakorlatot, mint mondta: Magyarországon azt is titkosítanak, amit nem kellene. "Ezt szeretnénk megváltoztatni" - tette hozzá a tárca nélküli miniszter.

Szerinte az olajügyekben a dokumentumok nagyobb részét nem kellett volna titkossá minősíteni. Hozzátette ugyanakkor: a titkosítás feloldása nem jelenti automatikusan azt, hogy egy dokumentum nyilvános is lesz.

(ma.hu)

Ködösítés, elterelés. Ez itt nem az útinform szakszavaiként szerepel.

Bigfater

1 komment

Címkék: politika maffia bűnözés tényfeltárás gazdasági megfélemlítés dokumentumfilm kármán irén olajügyek

A bejegyzés trackback címe:

https://megvertekkarmanirent.blog.hu/api/trackback/id/tr79107058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1/2xEdmundovics 2007.07.26. 12:29:00

"Hangsúlyozta, hogy sem Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek, sem a kormánypártok politikusainak nem érdeke, hogy ebben az ügyben politikai ok miatt tartsanak vissza információkat." Kivételesen igaz. Nem politikai ok, hanem egyszerű köztörvényes ok miatt tartanak vissza információkat.
süti beállítások módosítása