Friss topikok

Linkblog

Archívum

Szolidaritási tüntetés

2007.06.24. 10:49 bigfater

"Ferenczi Krisztina"

2007-06-24

 "délután 4-re szolidaritási tüntetést szervezzünk a János Kórházhoz.Jöjjön az egész magyar sajtó kolléganőnk életéért némán tüntetni és minden jó érzésű civil, akinek fontos a magyar demokrácia. Meg tudjátok szervezni, hogy eljusson a Népszabihoz, az Indexhez a kezdeményezés? Ha nincs szervezet, aki felválallja és útjára indítja, újságíróként vállalom saját nevemben.

Ferenczi Krisztina"

Megvertek egy újságírónőt!

Bigfater

6 komment

Címkék: politika maffia bűnözés tényfeltárás gazdasági megfélemlítés dokumentumfilm kármán irén olajügyek

A bejegyzés trackback címe:

https://megvertekkarmanirent.blog.hu/api/trackback/id/tr42104754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bigfater · http://bigfater.blog.hu 2007.06.24. 11:35:16

www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=38451http://hirkereso.hu/


Szolidaritási tüntetés a megvert újságíróért
2007. június 24. 10:00

Az olajszőkítés-ügyben nyomozó brutálisan bántalmazott Kármán Irén melletti szolidaritási tüntetést szervez egy újságíró vasárnap délutánra.

bigfater · http://bigfater.blog.hu 2007.06.24. 12:26:44

Demonstráció - Kármán Irén

Holnap délután 4-re szolidaritási tüntetést szervezzünk a János Kórházhoz. Jöjjön az egész magyar sajtó kolléganőnk életéért némán tüntetni és minden jó érzésű civil, akinek fontos a magyar demokrácia. Meg tudjátok szervezni, hogy eljusson a Népszabihoz, az Indexhez a kezdeményezés? Ha nincs szervezet, aki felválallja és útjára indítja, újságíróként vállalom saját nevemben.

Ferenczi Krisztina

(Az eredeti fölhívás Irén blogján, a nolblogon vezetett "Szemben a maffiával" cimu blogon jelent meg, komment formájában.)

Az esemény részletesen Kezdődik: 2007. június 24., vasárnap, 16:00
Helyszín:
János Kórház

Közelebbi cím: Budapest XII., Diós árok 1-3

bigfater · http://bigfater.blog.hu 2007.06.24. 12:53:51

Megvert újságíró - Elmúlt a közvetlen életveszély

Túljutott a közvetlen életveszélyen Kármán Irén - mondta az MTI érdeklődésére vasárnap Nyulasi Tibor, a Szent János Kórház orvos igazgatója.

A Szent János Kórház baleseti sebészetének intenzív osztályán fekvő oknyomozó újságíró-filmest szombatra virradóra életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol azonnali életmentő műtétet hajtottak rajta végre, hogy elállítsák belső vérzését - mondta Nyulasi Tibor.
Mint hozzátette, sikerült stabilizálni a beteg állapotát, de valószínűleg még hetekig kórházi ápolásra szorul.
Civil szolidaritási akció a Szent János Kórház főbejáratánál
Az olajszőkítési ügyekben is nyomozó újságírót péntek éjjel Pesterzsébeten ütötték le és tuszkolták be egy kocsiba. Brutálisan megverték, majd összekötözve a lágymányosi Duna-parton hagyták, ahol egy horgász talált rá. Ferenczi Krisztina újságíró civil szolidaritási akciót hirdetett vasárnapra: délután négy órára a Szent János Kórház főbejáratához hívja azokat az újságírókat és civileket, akik - mint a szervező a távirati irodának elmondta - együttérzésüket szeretnék kifejezni a bántalmazott újságíróval. Egyúttal nyomást akarnak gyakorolni az illetékes állami szervekre, hogy oldják fel Sándor István peranyagának 85 éves titkosítását. A "Papa" néven ismerté vált nyugállományú rendőrtiszt vezette az olaj- és a leszámolásos ügyek nyomozásának egy részét.

bigfater · http://bigfater.blog.hu 2007.06.24. 17:47:49

Csendes demonstráció a megvert újságíróért a János Kórháznál
2007. június 24. 17:07

Az eseményről tudósító televíziós stábokkal együtt körülbelül ötvenen gyűltek össze vasárnap délután 4-kor a a fővárosi Szent János Kórháznál, a péntek éjszaka megvert oknyomozó újságíró melletti szolidaritási tüntetésén. A néma demonstráción megjelentek újságírók és civil szimpatizánsok is.


Ferenczi Krisztina újságíró, a demonstráció kezdeményezője elmondta: az olajügyek befejezetlensége lehet az oka annak, hogy erre a bűncselekményre sor került, hiába kérték ugyanis olajszőkítési ügyek 85 évre titkosított aktáinak nyilvánosságra hozatalát. A félórás demonstráció résztvevői egy-egy szál virágot vittek, a csokrot beküldték a kórházban lévő Kármán Irénnek.

bigfater · http://bigfater.blog.hu 2007.06.24. 18:23:47

magyarmese.nolblog.hu/?post_id=26327

Kármán Irén "tüntetésén" voltam

Azt hittem, a János kórház környékén parkolni sem tudok majd. Erre a naív követzetetésre azután jutottam, hogy a legkülönbözőbb, a Kármán Irénnel történtekhez kapcsolódó honlapokat, blogokat és hozzászólásokat olvastam. Ezekben rengetegen fejezik ki együttérzésüket, támogatásukat.

Ehhez képest alig voltak a szolidaritási tüntetésen. Majdhogynem fedi a helyzetet, ha azt írom, több volt a rendőr, mint a "tüntető".

Ha valóban annyian kíváncsiak az igazságra, mint ahogyan azt itt-ott olvasom, akkor miért nem tesznek érte valamit? Persze, vajmi kevés elmenni egy kórház elé és némán állni, de van, amikor ez az egyetlen lehetséges és legális eszköz. Könnyű mutogatni a médiára, a közélet szereplőire, ha mi, Ti, akik annyira óhatjuk az igazságot, nem teszünk érte semmit.

A "tüntetésen" egyébként Ferenczi Krisztina, a "demonstráció" kezdeményezője egy csokor virágot adott a kórház portásának, hogy amint lehet, jutassa el a címzettnek. A "demonstráción" számos dolgozó újságíró volt: tévések, rádiósok és nyomtatott lapoktól. Ott volt a nol.hu néhány munkatársa is. Oké, volt egy kutya is.

Meg nem erősített értesülésem szerint napközben Kármán Irénnél több tévéstáb is járt.

Gondolom, érdemes lesz majd a híradókat nézni.

Na, most hirtelen ennyi...

naíva

bigfater · http://bigfater.blog.hu 2007.06.24. 19:27:35

Kármán Irén örül a szolidaritásnak
2007. június 24. 18:16

Kármán Irén nagyon örül annak, hogy kollégák és internetes naplójának olvasói szolidaritási akción fejezték ki felé irányuló együttérzésüket, mindez lelkileg is erősíti. A bántalmazott újságíró közvetlenül a demonstráció után nyilatkozott az MTI-nek.


A Magyar Rádió közleményére reagálva – amely szerint a közszolgálati rádió "az elkövetkező időszakban hangsúlyosan kíván foglalkozni azokkal az ügyekkel, amelyek Kármán Irént oknyomozó munkája során foglalkoztatták, és a rádió csatlakozásra szólít fel minden magyar sajtóorgánumot" – azt mondta, hogy nagyon örvendetes fejleménynek és szép gesztusnak tartja.



"Az újságírók többségébe belefojtották a szót annak idején is, és jelenleg is. Ha többen dolgoznak ugyanazokon az ügyeken, akkor sokkal közelebb jutunk az igazsághoz" – tette hozzá.



Jelenlegi egészségi állapotáról Kármán Irén azt mondta: "Éppen három cső lóg belőlem, és fájdalmaim vannak. Fáj a tizenöt centis műtéti vágás a hasamon, és a közelében van a bordasérülésem is, ezért alig kapok levegőt".



Amint tudja, folytatja a munkáját, de most nem dokumentarista módon – vázolta terveit Kármán Irén. Van egy kétharmad részben kész játékfilm-forgatókönyve, amelyet reményei szerint a nyár végére befejez. Mint mondta, fikciós eszközökkel célszerűbbnek látszik feltárni az általa eddig is kutatott időszakot.



Nemcsak a titkosítások akadályozzák a további tényfeltáró munkát – tette hozzá –, hanem az is, hogy az emberek eddig is féltek nyilatkozni neki, és miután ővele így elbántak, még jobban tartani fognak ettől.



Arra a kérdésre, hogy mikorra készülhet el a játékfilm, Kármán Irén azt válaszolta: "Az a kérdés, hogy lesz-e rá pénz, akad-e olyan producer, aki egy ilyen filmbe bele meri tenni a pénzét".



Faragó József, Kármán Irén férje az MTI-nek elmondta, hogy a családot – őt és a gyerekeket is – hosszan kihallgatták a rendőrök vasárnap, amiből ő arra következtet, hogy úgynevezett teljes körű nyomozás zajlik az ügyben. (MTI)
süti beállítások módosítása