Friss topikok

Linkblog

Archívum

Kármán ügy és a politikusok

2007.06.24. 15:28 bigfater

Nos, beindult a politika!
Kármán ügyén indul egymás mocskolása.
Számukra ez is kihagyhatatlan!

Az MDF szerint a nyilvánosság a legjobb fegyver

Az MDF követeli, hogy a kormány oldja fel az úgynevezett olajügyek titkosítását - mondta el a távirati irodának Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke. A pártelnök emlékezetett arra, hogy Lamperth Mónika még belügyminiszterként ígéretet tett a titkosítás feloldására, ez azonban a mai napig nem történt meg.

Dávid Ibolya - a pénteken bántalmazott újságíró, Kármán Irén esetére célozva - kijelentette: azért kellene feloldani a titkosítást, mert a legnagyobb nyilvánosság a legeredményesebb eszköz a maffiamódszerek ellen.

Az MSZP szerint "szégyenletes, hogy a Fidesz vezetőinek még egy oknyomozó újságíró megverése kapcsán is csak az jár az eszükben, hogy hogyan üssenek egyet a kormánykoalíción; a módszer pedig, ahogyan a kommunikációs vezető teszi mindezt, sunyi és gyáva" - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében a párt frakcióvezető-helyettese.

Göndör István szerint Szijjártó Péter akkor lenne tisztességes, ha lapos célozgatások helyett bocsánatot kérne, mindenekelőtt az újságírótól, akinek tragédiáját pártpolitikai célokra próbálja felhasználni.

 

Jó "szórakozást"!

További cikkek percről percre
Megverték Kármán Irént....
Szolidarítási tüntetés a megvert újságírónő mellett

 

Bigfater


7 komment

Címkék: politika bűnözés tényfeltárás gazdasági megfélemlítés dokumentumfilm kármán irén olajügyek

A bejegyzés trackback címe:

https://megvertekkarmanirent.blog.hu/api/trackback/id/tr50104901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bigfater · http://bigfater.blog.hu 2007.06.24. 15:47:40

"Tekintettel arra, hogy a sértett oknyomozó riportjainak témáiban korábban az Országos Rendőr-főkapitányság Nemzeti Nyomozó Iroda elődje folytatott nyomozást, ezért a további nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda haladéktalanul vegye át és minden törvényes eszközzel törekedjen az ügy mielőbbi megnyugtató megoldására"

Ez kb azt jelenti, hogy olyan eredmény legyen mint eddig. Azaz semmi.

Bigfater

bigfater · http://bigfater.blog.hu 2007.06.24. 17:48:22

Csendes demonstráció a megvert újságíróért a János Kórháznál
2007. június 24. 17:07

Az eseményről tudósító televíziós stábokkal együtt körülbelül ötvenen gyűltek össze vasárnap délután 4-kor a a fővárosi Szent János Kórháznál, a péntek éjszaka megvert oknyomozó újságíró melletti szolidaritási tüntetésén. A néma demonstráción megjelentek újságírók és civil szimpatizánsok is.


Ferenczi Krisztina újságíró, a demonstráció kezdeményezője elmondta: az olajügyek befejezetlensége lehet az oka annak, hogy erre a bűncselekményre sor került, hiába kérték ugyanis olajszőkítési ügyek 85 évre titkosított aktáinak nyilvánosságra hozatalát. A félórás demonstráció résztvevői egy-egy szál virágot vittek, a csokrot beküldték a kórházban lévő Kármán Irénnek.

bigfater · http://bigfater.blog.hu 2007.06.25. 14:27:35

Kármán Irén nem kér a Fidesz és az MDF álszent szolidaritásából

* Index



Nem szeretném, ha politikai pártok felcsimpaszkodnának az ügyre, a személyes tragédiámra, már csak azért sem, mert az MDF-nek és a Fidesznek jelentős szerepe van abban, hogy a Pallag László-féle olajbizottság munkáját ellehetetlenítették, írta blogjában a megvert újságírónő. Az olajügyek aktáinak nyilvánosságra hozatala rózsaszín álom, mondta Sándor István "Papa" a TV2 reggeli műsorában.

index.hu/politika/belfold/ir6105/

bigfater · http://bigfater.blog.hu 2007.06.25. 21:21:57

Az országos rendőrfőkapitány, Bencze József ötmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki, hogy a felderítést elősegítse a Kármán-ügyben, tudta meg az Index. Az oknyomozó újságírót pénteken verték meg, még aznap éjjel meg kellett műteni, állapota szombatra stabilizálódott.
Index

bigfater · http://bigfater.blog.hu 2007.06.26. 12:04:33

Index

A Fidesz és az MDF mellett a szocialisták is belekeveredtek az olajbotrányokba, állítja blogjában Kármán Irén.

olajos.nolblog.hu/?post_id=26377

Azt kérdeztétek és kérdezik folyamatosan tőlem, hogy mi arról a véleményem, hogy szaros-e a másik oldal is. Igen. Kormányokon átívelően folyt a rendszerváltás utáni legnagyobb gazdasági bűncselekmény-sorozat" - írta a szombaton életveszélyesen megvert újságíró.

Kármán korábbi blogbejegyzésében a Fidesz és az MDF "álszent szolidarítása" ellen tiltakozott, mondván a két párt nem adott elég segítséget az olajügyeket vizsgáló bizottságnak.

Kármán ugyanakkor a szocialistákra utaló bejegyzésében is elhelyezett egy oldalvágást a Fidesz irányába. "(...) úgy gondolom, hogy kormányváltás helyett és időközi választások helyett a törvényes hatalomnak kell megadni azt az esélyt, hogy kisöpörje azt, ami a szőnyeg alatt van, és lehetőséget adjon arra, hogy ne egy bezárkózott, megfélemlített országban éljünk" - írta.

bigfater · http://bigfater.blog.hu 2007.06.26. 12:53:15

Ibolyka (Dávid)ma reggel a tévében sikerrel a a hat éve levő kormányra hárította a felelőséget, azzal, hogy volt idejük feloldani a titkosítást.
Még nem mondta ki, hogy Irén hazudozó, de közel járt hozzá. Lesz ez még rosszabb is , jönnek majd a "szakértők akik mindent megkérdőjeleznek.

Bigfater

bigfater · http://bigfater.blog.hu 2007.06.26. 19:20:06

A "Papa" irhamentésbe fogott?

Mi lehet a háttérben?
A megveretés napján a volt főnyomozó még nem erről beszélt, ha jól tudom. Most meg csak így hirtelen...

megvertekkarmanirent.blog.hu/2007/06/26/a_papa_irhamentesbe_fogott
süti beállítások módosítása